Adisyon Sistemi Nedir?

adisyon-sistemi-nedir?

 

Adisyon Sistemi Nedir?

 

Lokanta, kafe, restoran, bar ve benzeri alanlarda müşteri hesaplarının tutulabilmesi için kullanılan pusulalar adisyon olarak gösterilir. Ancak günümüzde işletmelerin büyük oranda profesyonelleşmeye başlaması ve bir yandan da dijitalleşmenin etkilerinin daha fazla ortaya çıkması, klasik adisyonların kullanımını yavaş yavaş ortadan kalkmasına neden oldu. Özellikle müşteri trafiğinin yüksek olduğu işletmelerde bu tür pusularlar ile hesap tutmanın zor olması, personelin kafa karışıklığı ya da unutkanlığı nedeniyle eksik ya da fazla hesap işlenmesi, adisyonların kaybolması ya da üzerine bir şey dökülmesi gibi olumsuzluklar, bu alanda daha yeni teknolojilere geçişi zorunlu hale getirdi. Adisyon sistemi bahsedilen işletmelerin bu açıklarının kapatılması ve gereksinimlerinin karşılanması noktasında önemli bir yere sahip.

 

Adisyon Sistemi Kullanmanın Avantajları

 

İşletmelerde adisyon sistemi kullanmanın sağladığı bazı avantajlar mevcut. Bunların başında işletmenin daha profesyonel ve kusursuz yönetilmesi yer alıyor. Personelin elinde bulunan el terminalleri ile anında işlenen siparişler, sistemin merkezine aktarılır. Burada bir yandan gelen siparişlerin mutfağa aktarılarak hazırlanması sağlanırken, diğer yandan da hesap otomatik olarak tutulmuş olur. Bu sayede hesap karışıklıkları önlenir ve hesap ödeme esnasında müşterilerin bekleme sıraları kısalır. Adisyon sistemi işletme içerisinde sağladığı kolaylıkların yanı sıra dışarıda da bir dizi avantaj sunar. Getir ya da Yemek Sepeti gibi firmalarla iş birliğine olanak tanır ve onlarla entegre edilerek siparişlerin kolay takibine yardımcı olur. Aynı zamanda kurye ile dağıtım yapan firmalarda, kuryeler eş zamanlı olarak takip edilir. Kullanılacak cihazın niteliklerine bağlı olarak bu avantajlar artabilir.

 

Adisyon Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İşletmelerde adisyon sistemi kullanımının sağladığı yararlar oldukça fazla. Ancak bu durumun her adisyon sisteminde geçerli olduğunu söylemek doğru değil. Tam anlamıyla beklentilerin karşılanabilmesi için adisyon sistemi alırken aşağıdaki hususların göz önünde bulundurulması tavsiye edilir:

  • Gereksinimlere Uygun Olması: Her adisyon sistemi farklı özelliklere ve yazılımlara sahip. Bu yüzden sistem almadan önce gereksinimlerin iyi belirlenmesi ve alınacak sistemin bu gereksinimleri karşılama potansiyeline sahip olması gerekir. Yazılım tercih edilirken günümüzde getir , yemeksepeti ve trendyol yemek vb. uygulamalarla entegre olması kullanım kolaylığı açısından önemli olmaktadır.
  • Kalite ve Garanti: Her ne kadar günümüzde adisyon sistemleri üretimi ve satışı yapan firma sayısı çok olsa da bunların hepsinin aynı derecede kaliteli olduğundan söz edilemez. Alınacak ürünü uzun süre sorunsuz kullanabilmek için kaliteli, bilinirliği yüksek ve sistemleri için garanti sunan firmaların tercih edilmesi önem taşır.
  • Satış Sonrası Destek: Daha önce hiç adisyon sistemleri deneyimi olmayan işletmeler için satış sonrası destek hizmetleri de ayrıcalıklı bir yer tutar. Satış yapan firmanın, sonrasında kurulum ve eğitim gibi çeşitli hususlarda yardımcı olması beklenir.
  • Kullanıcı Deneyimleri: Günümüzde internetin yaygın hale gelmesiyle birlikte, firmalara ya da ürünlere dair bilgilere erişmek daha kolay bir hal aldı. Bu olanağı kullanarak alınacak ürün ve markası için internette yazılan yorumları incelemek, daha önce bu sistemi kullanan bireylerin deneyimlerinden yararlanmak da yol gösterici olabilir.
  • Sektöre ve İşletmelere Uygun Donanım ve Yazılım Seçimi: Adisyon sistemlerini alınırken genel olarak 18.5” boyutlarında dokunmatik pos monitörler tercih edilmekte olup ayrıca adisyon çıktısı alınabilmesi için biri mutfakta birisi de kasada olmak üzere iki adet termal fiş yazıcının bulunması işletmelerde hız açısından önem oluşturmaktadır.

 

Adisyon Sistemi Fiyatları

 

Adisyon sistemlerinin fiyatlarına dair kesin bir rakam ifade edebilmek son derece zor. Zira bu ürünlerin fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan faktörlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle ithal ürünler olması da fiyat açısından değişkenlik gösterecek bir faktördür. Alınacak ürünün markası, içerisinde bulunan yazılım, sahip olduğu işlevler , ekran boyutları , işlemci çeşitleri , ram kapasiteleri ve satıcı firmanın sağladığı olanaklar bunlardan bazıları. Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilmek için adisyon sistemleri satan firmaları ziyaret etmek ya da online alışveriş kolaylığına başvurarak hem çeşitli ürünleri incelemek hem de fiyatlarını öğrenmek daha doğru olur. Elbette adisyon sistemleri alınırken fiyat ve kalite dengesinin korunmasına da dikkat edilmesi gerekir. Yalnızca fiyatına göre ürün seçimi yapmak, bir dizi olumsuzluğun da peşin olarak kabul edilmesi anlamına gelir.

 

Etiketler: Blog İçerik
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.