Yeni Bir İş Yeri Nasıl Açılır?

Yeni Bir İşyeri Nasıl Açılır?

Yeni Bir İş Yeri Nasıl Açılır?

 

 Kendi iş yerinizi açarak, kendi işinizi mi yapmak istiyorsunuz? O halde iş yerinizi açmak için temin etmeniz gereken belgelerin neler olduğunu bilmeniz önemlidir. Aynı zamanda yeni bir iş yeri açarken izleyeceğiniz adımları da yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

Yeni Bir İşyeri Açmak İçin Neler Gerekli?

 Ticaret Odası’nın iş yeri açılabilmesi için talep ettiği çeşitli belgeler vardır. Bu belgelerin sorunsuz şekilde tamamlanması ile iş yeri ruhsatı alınabilmesi mümkün hale gelir. Aşağıda sizlere maddeler halinde iş yeri açmak için gerekli olan belgeleri belirttik.

  • Üzerine iş yeri açılacak olan kişinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • İş yeri sahibinin ikametgah adresini gösteren belge
  • İşe başlama bildirim evrakı
  • İş yeri açmak için bir mekan kiralaması söz konusuysa ilgili mekanın kira kontratı örneği
  • İş yerinin açılacağı mekan direkt olarak iş yeri açmak isteyen kişiye aitse mekana ait olan belediye tarafından verilmiş mülkün vergi değerini belirten evrak gereklidir

 Belirtmiş olduğumuz tüm belgeleri eksiksiz olarak tamamlayarak belediye birimlerinden iş yeri açma başvurusunda bulunabilirsiniz.

İşyeri Açmak İçin Gerekenler

İş Yeri Açmak İçin Nereye Başvurulur?

 Türkiye genelinde herhangi bir ilde ya da ilçede iş yeri açabilmek için iş yeri ruhsatı mevcut bölgenin belediyelerinden gerçekleştirilir. İş yeri açmak istediğiniz bölgenin ilgili belediye kurumuna giderek iş yeri ruhsatı başvurusunu gerçekleştirebilirsiniz. Belediye ön inceleme birimleri tarafından talep edilen belgeleri eksiksiz tamamlamanız önemlidir. Aynı zamanda belgelerin hepsinin birbiriyle tutarlı olması ve size ait olması gerekir. Tüm evrakları tamamladığınızda yaklaşık olarak birkaç günlük iş günü içerisinde ruhsat başvurunuz sonuçlanır. Ancak iş yeri açarken ya da iş yeri açma başvurusunda bulunduğunuzda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da vardır.

 

İşyeri Açmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

 Eğer bir iş yeri açmayı planlıyorsanız, bu süreçte dikkat etmeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken birçok önemli detay vardır. Öncelikle belirtmeliyiz ki iş yerinizi açabilmeniz ve işletmeye başlayabilmeniz için iş yeri açma ruhsatı şarttır. Ruhsat talebinizi ilgili kurumlara gerçekleştirerek sizden istenilen evrakları temin etmelisiniz. Bu süreci ne kadar kısa sürede gerçekleştirirseniz iş yerinizi açmanız da kolaylaşır.

 Resmi kurumlarca sürdürülen işlemler sonrasında iş yerinizi açarak hizmet vermeye başlayabilirsiniz. Ancak herhangi bir sermayeniz bulunmuyorsa, Ziraat Bankası veya İş Bankası gibi çeşitli esnaf kredisi veren bankalardan kredi alabilirsiniz. İş yeri açarken de iş yeri için tercih edeceğiniz mevkii ve binaya, iş yeri içerisindeki donanımlara dikkat etmelisiniz.

İşyeri Açma Görsel-2

İş Yeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır ve Kaç Günde Çıkar?

 İş yeri açma ruhsatını bulunduğunuz bölgedeki belediyelerden gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Ruhsat biriminin belirtmiş olduğu başvuru evraklarını eksiksiz şekilde hazırlamanız bu süreçte önemlidir. Başvurunuz için evrakları teslim ettiğinizde ilk olarak ön inceleme kontrol birimine belgeler ulaşır. Kontrollerin sağlanmasının ardından evraklarda eksiklik yoksa iş yeri açma ruhsatı başvurusunda bulunan kişilere evrakların teslim alındığına dair bir belge verilir.

 Ruhsat başvurusunda bulunan kişinin ilettiği evrakların hepsinin usule uygunluğu tespit edildikten sonra iş yerine ziyaret yapacak ekipler tarafından belgeler teslim alınır. İş yeri ziyaretleri gerçekleştiren birimlerce onaylanan evraklar sonrasında ruhsat denetim birimine gider. Burada son kontroller sağlandığında başvuruda bulunan kişinin iş yeri açmasının uygun olduğunu beyan eden bir rapor hazırlanır. Böylelikle ruhsat alımı mümkün hale gelir. Tüm bu süreç yaklaşık olarak 3 – 4 iş günü içerisinde tamamlanır. Ekstrem durumlarda aksamaların meydana geldiği de görülür.

 

Etiketler: blog içerik
Eylül 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.