Barkod Sistemini Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

barkod sistemini kullanmanın faydaları nelerdir?

 

Barkod Sistemini Kullanmanın Faydaları Nelerdir?    

 

 Barkod sistemi, işletmelerin günlük iş akışını çok daha kolay hale getirmenin en iyi yoludur. İşletmelerin optimize bir biçimde çalışmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu yazımızda barkod sisteminin faydaları, barkod sistemi fiyatları ve barkod sistemi neden kullanılır gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız.

 

  Neden Barkod Sistemi Kullanmalıyım?

 

 Barkod sistemi hem donanım hem de yazılım içerir. Depo yönetim sisteminin bir parçası olan bu sistem, envanterinizi kontrol etmeye, toplama, nakliye ve daha fazla işleme yardımcı olmak için kullanılabilir. Ayrıca barkodlama yapabilir. Yazılımı el tipi tarayıcılarla kullanabilirsiniz. Bir ürünün barkodu tarandığında envanterinizi günceller. Ayrıca çalışanlarınızın sipariş için doğru ürünü seçmesini sağlayacaktır.

Barkod tarama sistemi ve barkod cihazları, sistemden bağımsız olarak herhangi bir depo için oldukça faydalıdır. Ancak, kullanılabilecek çeşitli barkod türleri ve bunların depoda en iyi şekilde nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekir.

Barkod tarayıcı, deponuzda çeşitli şekillerde kullanılabilir. Envanteri sayarken ve depolarken kullanılabilir. Bu işlem, sistemi günceller böylece raflarınızda kaç tane ürün olduğunu ve bu ürünlerin nerede olduğunu bilirsiniz. Tabii ki, çalışanların eşyaları toplaması ve nakliye için hazırlaması gerektiğinde de faydalı olacaktır. Ürünler tarandığı zaman, yazılımda güncellenecektir. Ayrıca, ürünleri depoda hareket ederken izlemek için de kullanılabilir.

Barkodlar genellikle maliyetleri düşürme ve zamandan tasarruf etme yöntemi olarak göz ardı edilir. Verimliliği artırmak ve genel giderleri azaltmak isteyen işletmeler için değerli ve uygulanabilir bir seçim olan barkodlar, hem uygun maliyetli hem de güvenilirdir.

Satissistemi.com’da envanter yönetim sistemine bağlanan kaliteli tarayıcılara sahip bir barkod tarama sistemi, günümüzün yoğun depoları için çok önemlidir.

 

Barkod Sisteminin Faydaları Nelerdir?  

 

Bu bölümde barkod sisteminin faydalarını bulacağız.

 

 Barkodlar insan hatası olasılığını ortadan kaldırır

 

 Manuel olarak girilen veriler için hata oluşumu, barkodlardan önemli ölçüde daha yüksektir. Barkod taraması hızlı ve güvenilirdir ve manuel veri girmekten çok daha az zaman alır.

 

 Barkod sistemi kullanmak, çalışanların eğitim süresini azaltır

 

 Barkod okumak için elde taşınan tarayıcı cihazda uzmanlaşmak sadece birkaç dakika sürer. Ayrıca, çalışanların tüm envanter veya fiyatlandırma prosedürüne aşina olmaları gerekmez. Bu ayrıca, ek eğitim süresi için ücret almaları gerekmediğinden ve başka bir çalışanın onları eğitmek için tazmin edilmesi gerekmediğinden, çalışan eğitimini daha ucuz hale getirir.

 

  Barkodların tasarlanması ve yazdırılması ucuzdur

 

 Genel olarak, amaçlarına veya nereye yapıştırılacağına bakılmaksızın barkod etiketleri birkaç liraya mal olur. Çeşitli kaplama ve malzemelerde ekonomik olarak özelleştirilebilirler.

 

 Barkod sistemleri işlerinizi hızlandırır

 

 Barkodlu satış sistemleri ile müşterileriniz kasada sıra beklemeden  hızlı bir şekilde alışverişlerini tamamlayabilir ve çoklu ürünlerde sayımları kolaylaştırıp,müşterilerinizden hızlı ve eksiksiz şekilde ürünlerinizi okutup ödeme alabilirsiniz.

 

Barkodlar son derece çok yönlüdür

 

Her türlü gerekli veri toplama için kullanılabilirler. Bu, fiyatlandırma veya envanter bilgilerini içerebilir. Ek olarak, barkodlar hemen hemen her yüzeye yapıştırılabildiğinden, yalnızca ürünlerin kendisini değil aynı zamanda giden gönderileri ve hatta ekipmanı izlemek için de kullanılabilirler.

 

 Envanter, kontrolü optimize hale getirir

 

 Barkodlar, envanteri çok hassas bir şekilde takip etmeyi mümkün kıldığından, envanterle ilgili iş yükünü azaltılabilir. Bu daha düşük iş yükü anlamına gelir. Ayrıca barkod sistemi genel olarak ekipmanın konumu da izlenebilir, bu da onu aramak için harcanan zamanı ve kaybolduğu varsayılan ekipmanı değiştirmek için harcanan parayı azaltır.

 

 Barkodlar daha iyi veri sağlar

 

Envanter ve fiyat bilgisi için tek bir barkod kullanılabildiği için her ikisine de hızlı bir şekilde veri elde etmek mümkündür. Ayrıca, barkodlar gerektiğinde diğer ilgili bilgileri içerecek şekilde özelleştirilebilir. Çok çeşitli uygulamalar için hızlı, güvenilir veriler sağlarlar.

Barkodlar aracılığıyla elde edilen verilere hızlı bir şekilde ulaşılabilir. Bilgiler doğrudan merkezi bilgisayara tarandığı için neredeyse anında hazır olur. Bu hızlı geri dönüş, veri girişi veya alımı için zamanın boşa harcanmamasını sağlar.

 

 Barkodlar daha iyi karar vermenizi sağlar ve işletmenizin maliyetlerini düşürür

 

Veriler hızlı ve doğru bir şekilde elde edildiğinden daha bilinçli kararlar vermek mümkündür. Daha iyi karar verme, sonuçta hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlar.

Hem ucuz hem de kullanıcı dostu olan barkodlar, fiyatlandırmadan envantere kadar çeşitli verileri izlemek için vazgeçilmez bir araç sağlar. Kapsamlı bir barkod sistemi'nin nihai sonucu, ek yükün azaltılmasıdır.

 

 

 Her Çeşit Barkod Sistemi Satissistemi.com 'da     

 

Birbirinden farklı barkod satış sistemlerimizi incelemek için barkod sistemleri sayfamızı inceleyebilirsiniz yada ürünler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Etiketler: blog içerik
Mayıs 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.