Barkod Yazıcılar Nedir?

Barkod-yazici-nedir-ve-neden-kullanilir

 

Barkod Yazıcı Nedir ve Neden Kullanılır?

 

Barkod yazıcı, işletmelerin demirbaşlarından en önemlisidir ve bir işletmede operasyon yönetimi için elzemdir. Bu yazımızda barkod yazıcı alırken nelere dikkat edilmeli, barkod yazıcı nedir, barkod yazıcı neden kullanılır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

 

Barkod Yazıcı Nedir?

 

Barkod yazıcı, periferik bilgisayar aygıtı anlamına gelir. Bu cihaz, ürünler, koliler gibi belirli nesnelere yapıştırılacak olan barkod etiketleri üretmek için kullanılır. En uygun barkod yazıcısını seçmek, hem iş gereksinimlerini hem de çalışma ortamınızın fiziksel özelliklerini dikkatlice düşünmekle başlar. Tam olarak ne tür barkod etiketleri yazdırmak istediğinizi, etiketlerin nerede kullanılacağını veya yapıştırılacağını, yazıcı kullanım sıklığını ve barkod yazıcınızı nasıl kullanmayı planladığınızı bilmelisiniz.

Göz önünde bulundurulması gereken çeşitli barkod yazdırma teknolojisi ve barkod yazıcı tasarımları ile yapmanız gerekenleri verimli bir şekilde halledebilecek bir yazıcı seçerken aramanız gereken özellikler vardır. Burada, çeşitli barkod yazıcı türlerini ve işletmeniz için hangi seçeneğin en iyi yatırım olacağını belirlemek için en önemli konuları inceleyeceğiz.

 

Barkod Yazıcı Çeşitleri

 

Günümüzde işletmelerin kullandığı barkod yazıcı çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz:

 

Dot Matrix Yazıcılar

 

Nokta vuruşlu olarak bilinen dot matrix barkod baskı teknolojisi, barkod baskısının en eski yöntemidir. Barkod görüntüsü, çizgiler ve boşluklar oluşturmak için bir matristeki yüzlerce noktadan oluşur. Bu cihazlara kolayca erişilebilir ve bir çok üretim ve dağıtım şirketi için uygun maliyetli bir çözümdür.

 

Lazer Yazıcılar

 

Lazer barkod yazıcısı, fotokopi makinesine benzer. Kağıt belgelere veya yapışkan etiketlere yüksek kaliteli metin ve grafikler yazdırabilir ve barkod etiketlerini yazdırmak için kullanılmadıkları zaman normal yazıcı olarak kullanılabilir. Bu barkodların yoğunluğu ve çözünürlüğü yüksektir yani barkodlar bir kızıl ötesi tarayıcı tarafından kolayca okunabilir.

 

Termal Yazıcılar

 

Termal yazıcılar, direkt termal yazıcılar ve termal transfer yazıcılar olarak ikiye ayrılır. Barkod etiketleme kullanımına yönelik termal yazıcılar, barkodları piyasadaki diğer çözümlerden daha dayanıklı olduğu için üretim ortamlarında en popüler yazıcı türleridir. Direkt termal yazıcıların çevresel koşullara (ısı ve ışık gibi) duyarlı olduğunu ve UV ışınlarından, kimyasallardan ve aşınmalardan korumak için kağıda bir kaplamanın yapıştırılmasını gerektirebileceğini unutmayın. Termal transfer yazıcılar, direkt termal yazıcılarla aynı temel teknolojiyi kullanır. Ancak bu cihazlarda kimyasal olarak kaplanmış kağıtlar yerine hassas olmayan kağıtlar ve özel, mürekkepli şeritler kullanılır.

 

Barkod Yazıcı Çalışma Prensibi

 

Termal transfer yazıcılar, ısıyı bir şeride uygulayan ve medya üzerinde mürekkebi eriten ısıtılmış bir yazıcı başlığı kullanılarak çalışır. Mürekkep emilir, böylece etiket ortaya çıkar. Bu teknik, diğer isteğe bağlı baskı teknolojilerindebulunmayan bir görüntü kalitesi ve dayanıklılık sağlar.

Direkt termal yazıcılar, şerit, toner veya mürekkep kullanmadan doğrudan basılı malzeme üzerinde görüntüler oluşturarak çalışır. Bunun yerine, bu yöntem, termal yazıcı başlığının altından geçtiğinde kararan, kimyasal olarak işlenmiş, ısıya duyarlı ortam kullanır. Sonuç olarak, bu ortam ışığa, ısıya ve aşınmaya karşı daha hassastır.

 

Neden Barkod Yazıcı Kullanmalıyım?      

 

Bu bölümde barkod yazıcıların avantajlarını bulabilirsiniz.

 

Uygun Maliyetli

 

İşletmeniz için bu cihazı satın almak, baskıları başka bir yerden yaptırmaktan tasarruf etmenizi sağlar. İster birkaç adet baskı ister bir kaç bin adet baskı isteyin, şirket için de baskı her zaman uygun maliyetlidir. Barkod yazıcılar, küçük işletmeler için mükemmel bir seçimdir çünkü küçük baskı gereksinimleri, dışarıdan temin edilirse çok pahalıya mal olabilir. Gereksinimlere uygun bir yazıcı satın almak işletmelere çok zaman ve para kazandırabilir.

 

Kullanımı kolay

 

Kullanmadan önce, bu cihazı çalıştırmanın zor olacağını düşünebilirsiniz. Ama gerçek şu ki, değil. İleri teknoloji ve müşteri odaklı yaklaşımla, günümüzde mevcut olan yazıcılar tamamen kullanıcı dostudur. Bu cihazları kısa sürede kurabilirsiniz. Ardından, metne karar verin, boyutu seçin ve yazdırın.

 

Barkod Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?     

 

Barkod yazıcısı almadan önce işletmenizin ihtiyaçlarını ve isteklerini doğru bir şekilde tespit etmeniz gerekir. Ardından barkod yazıcı türlerini ve özelliklerini araştırmalısınız. Bu cihazların baskı çözünürlüğü, bağlantısı, baskı hızı ,bağlantı seçenekleri (Ethernet,usb vb) ve diğer özelliklerini iyice tanımanız gerekir. Son olarak bu cihazları teknik destek ve kurulum süreçlerinizin sorunsuz ilerlemesi için mutlaka yetkili şirketlerden satın almalısınız.

 

En Kaliteli Barkod Yazıcı Çeşitleri satissistemi.com'da

 

En kaliteli barkod yazıcılarını satın almak için barkod yazıcılar sayfamızı inceleyebilirsiniz ya da cihazlar hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Etiketler: Barkod Yazıcılar
Mayıs 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.