Doğru Restoran Otomasyon(Adisyon Sistemi) Seçiminin Önemi

Doğru Restoran Otomasyon(Adisyon Sistemi) Seçiminin Önemi

 

Doğru Restoran Otomasyon(Adisyon Sistemi) Seçiminin Önemi

 

 Restoran otomasyon sistemi hakkında neler biliyorsunuz? Genellikle restoran otomasyon sistemi denildiğinde akıllara oldukça karışık elektronik sistemler ya da yazar kasaları gelir. Fatura kesimleri, adisyon sistemleri ve çok daha fazlası aslında doğru restoran otomasyon seçimi ile çok daha kolay bir süreci içerir Her geçen gün teknolojik açıdan gelişen dünyada artık restoran otomasyon sistemleri müthiş bir sistem olarak nitelendirilebiliyor. Restoran ve benzeri işletmelerin doğru otomasyon seçimi ile daha fazla neler yapabileceğini görebilirsiniz. Özellikle de işletmelerin daha başarılı ve kusursuz şekilde yönetilebilmesi açısından doğru restoran otomasyon seçimi oldukça önemlidir.

 Bu yazımızda sizlere yeni nesil restoran otomasyon sistemlerinin ne olduğu hakkında detaylı bilgilendirme sağladık. Aynı zamanda doğru restoran otomasyon seçiminin ne gibi faydaları olduğu konusunda da fikir sahibi olabilirsiniz.

Doğru Restoran Otomasyon Önemi

 

Restoran Otomasyon Sistemi Nedir?

 Son zamanlarda restoran ve çeşitli işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlayan restoran otomasyon sistemi nedir biliyor musunuz? Restoran otomasyon sistemi aslında restoran ve benzeri işletmelerin tüm işlemleri yönetebildiği bir yazılım ve donanım sistemi olarak tanımlanabilir. Daha çok fatura hesaplamalarında ya da fatura oluşturma gibi işlemlerin kusursuz şekilde sürdürülebilmesini sağlar.

 Tüm sağladığı avantajların yanı sıra restoran otomasyon programı, işlemleri ve faturaları idare etmek dışında daha fazla işleve de sahiptir. Bu doğrultuda günümüzde restoran otomasyon sistemini kullanan büyük işletmelere ya da restoran zincirlerine rastlamanız da mümkündür. Satissistemi.com bünyesinde kendi işletmeniz için en doğru olan restoran otomasyon sistemine sahip olabilirsiniz.

 Doğru bir restoran otomasyon sistemi'ne sahip olarak işletmenizin operasyonel verimliliğini ciddi düzeyde arttırabilmeniz mümkündür. Bununla birlikte işletmeniz bünyesinde daha iyi kararlar almanıza olanak tanır. Aynı zamanda müşterilerinize çok daha kaliteli ve iyi bir hizmet sunmanızda da etkilidir.

 

cafe-restoran-pos-sistemi

 

 

Restoran Otomasyon Sistemi Ne İşe Yarar?

 Eğer bir restoran ya da gıda işletmesine sahipseniz, modern restoran otomasyon sistemi ile faaliyetlerinizi çok daha kontrollü bir şekilde yönetebilirsiniz. Bununla birlikte işinizi başarılı ve sistematik bir şekilde ilerleterek daha da büyük bir işletme haline gelebilmeniz mümkündür.

 Genel anlamda restoran otomasyon sistemi, siparişleri almak ve mutfağa gönderme işlemlerini gerçekleştirir. Aynı zamanda adisyon oluşturmak, satışların takibini yapmak ve personel yönetimi için de etkili bir yoldur. Bütün bu sağladığı fayda ve avantajlarıyla beraber restoran otomasyon sistemi içeriğinde neler yapabileceğinizi yazımızın devamında görebilirsiniz.

 

 

 

Restoran Otomasyon Sistemi(Adisyon Sistemi) hangi tür işletmelerde kullanılır?

 Günümüzde restoran otomasyon sistemi avantajları nedeniyle işletmelerin vazgeçilmezi olmuştur ve sektörün bir çok alanındaki çeşitli kollarda kullanılmaktadır.Sektörde yaygın kullanılan işletmelerden bazıları şunlardır;

  • Cafe,Restoran ve Bar işletmeleri
  • Yeni Nesil Kahve Dükkanları
  • A la carte restoranlar
  • Zincir restoranlar
  • Balık Restoranları
  • Hamburger Dükkanları
  • Steakhouse Restoranları

 

restoran çeşitleri

 

 

 1.Menü Yönetiminde Kullanılır

 Her gıda işletmesinde menü mutlaka olması gereken unsurların başında gelir. Restoran otomasyon sistemi ile menü yönetimini daha profesyonel şekilde sürdürebilirsiniz. Sipariş yönetimini sağlayabilmek için mevcut otomasyon yazılımında sanal bir menü oluşturulur. Aynı zamanda geçici süreliğine servise sunulmayan ürünleri de menü üzerinden gizlemek mümkündür. Menüdeki ürünler için doğru bir fiyatlandırma yapmak amacıyla satış raporu kullanımı söz konusudur.

 

 2.Sipariş Yönetiminde Kullanılır

 Müşterilerden alınan siparişler garsonlar tarafından tablet ya da akıllı telefonlar üzerinden mutfağa iletilir. Gönderilen siparişler mutfağın ekranında veya mutfak fiş yazıcısından çıkarılan sipariş fişleri  ile belirir ve şefler için otomatik bir şekilde sipariş yazdırılır. Verilen siparişler yazar kasada da açılan masa numarasına göre belirtilir. Müşteriler ödemelerini gerçekleştireceklerinde bu siparişin çıktısı da alınabilir. Karışıklığın önlenmesi için siparişlerin ‘’hazır’’, ‘’servis edildi’’ ya da ‘’ödendi’’ şeklinde işaretlenmesi de mümkündür.

 

 3.Ödemelerin Yönetiminde Kullanılır

 Ödemeleri yönetmek, restoran otomasyonunun başlıca amaçları arasındadır. Sistem üzerinden adisyon  otomatik şekilde hesaplanır. Aynı zamanda farklı ödeme yöntemleri kullanımı da mümkündür. Yazılım faturadaki vergilerin otomatik olarak hesabını gerçekleştirir. Dilerseniz sistem üzerinden ayrı ödenecek siparişleri bölebilirsiniz.

 

4.Satış Raporu Oluşturur

 Restoran otomasyon yazılımları günlük, aylık ve haftalık satış raporları oluştur. Bu sayede en çok hangi ürünler için sipariş geldiği, hangi ödeme yöntemlerinin daha fazla tercih edildiği konusunda da analiz çıkarabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler: blog içerik
Ağustos 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.