Dokunmatik Pos PC Nedir?

dokunmatik-pos-pc-nedir?

 

Dokunmatik POS Monitör Nedir?

 

 İşletmelerin profesyonel olarak yönetilmesi, günümüz dünyası için büyük bir zorunluluk haline geldi. Hem müşteri memnuniyetini arttırmak hem de rekabette daha avantajlı hale gelebilmek için kullanılabilecek satış sistemleri, profesyonel işletme yönetiminin önemli bir parçası. İşletme içerisinde işlerin daha hızlı takip edilebilmesi, karışıklıkların engellenmesi ve hesapların daha kolay tutulabilmesi için kullanılan satış sistemlerinin farklı bileşenleri mevcut.

 Dokunmatik Pos PC de bu bileşenlerden biri. Genellikle kasa önünde duran ve el bilgisayarlarından girilen siparişlerin eş zamanlı olarak görüntülenebilmesi, hesapların aynı anda müşteri masa numaralarına işlenmesi ve sipariş takiplerinin yapılabilmesi gibi bir dizi işleve sahip olan dokunmatik pos monitörler, işletme yönetiminin çok daha kolay hale gelmesini sağlar. Ayrıca insan iş gücü üzerindeki yük ve sorumluluğun azalmasına yardımcı olarak onların verimliliğini arttırır.

 

 Dokunmatik Pos PC Avantajları

 

 İşletmelerde dokunmatik pos PC kullanımının giderek daha yaygın hale gelmesinin temelinde, bu cihazların sağladığı avantajlar yer alıyor. Dokunmatik pos monitörlerin avantajları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Kolay Takip: İşletme içerisinde siparişlerin alınması, mutfağa iletilmesi ve takip edilmesi zorlayıcı bir süre. Özellikle müşteri trafiğinin yüksek olduğu işletmelerde, personelin tek tek sipariş takip etmesi son derece yıpratıcı. Dokunmatik pos monitörler ise siparişlerin kolayca iletilmesini ve takibinin otomatik olarak yapılmasını sağlar. Özellikle çok sayıda ürün adedi olan cafe-restoran , kuruyemiş ,pastane , market,şarküteri,manav vb. işletmelerde hız ve hesap takibi açısından kullanılması işletme süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
  • İş Gücü Verimliliği: Personelin sürekli olarak siparişleri zihinlerinde tutmaya çalışmaları ve müşteriler ile mutfak arasındaki irtibatı sağlama çabaları, daha erken yıpranmalarına ve iş verimsizliklerinin ortaya çıkmasına neden olur. Dokunmatik pos PC cihazları ile iş gücü daha etkili ve verimli bir şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda personel memnuniyeti de maksimum düzeye çıkmış olur.
  • Hızlı Ödeme İşlemleri: Dokunmatik pos monitörler sayesinde müşteriler hesaplarını daha hızlı öder. Kâğıttan adisyon okuma ya da tüketilen şeylerin fiyatlarını tek tek hesaplama gibi yavaşlatıcı etkenleri ortadan kaldırması, kasada müşterilerin sıra beklemeden ilerlemelerine olanak tanır.
  • Entegre Edilebilir: Dokunmatik pos monitörler, aynı zamanda diğer farklı sektörlerde de satış sistemleriyle de kolayca entegre edilebilir. Bu sayede cihazlar arasında veri aktarımı başta olmak üzere, çeşitli kolaylaştırıcı işlevler yerine getirilir. Özellikle termal fiş ve barkod/etiket yazıcılar , barkod okuyucular , yazarkasa pos cihazları , teraziler vb. ürünlerle tam entegre olarak çalışabilirler.

 

 Dokunmatik Pos PC Seçiminin Püf Noktaları

 

 Dokunmatik pos PC kullanımının avantajları oldukça fazla. Ancak bu avantajların her pos cihazı için geçerli olduğundan söz etmek olanaksız. Bu yüzden de dokunmatik pos monitör alırken, daha seçici davranılması ve bir dizi hususun göz önünde bulundurulması gerekir. Her şeyden önce alınacak cihazın, kullanılacak sektöre uygun olmasına dikkat edilmelidir. Monitörlerin içerisinde bulunan yazılımının, sektör gereksinimlerini karşılama potansiyeline sahip olması önemlidir. Ayrıca basit bir ara yüze sahip olması ve personel tarafından kolayca çözülerek kullanabilmesi de bu cihazların seçiminde göz ardı edilmemesi gereken hususlar arasında yer alır. Özellikle sektörlere göre değişiklik gösterebilen ekran boyutları , işlem hızlarının ve stabilitenin önemli olduğu işletmelerde işlemci çeşitleri ve ram kapasiteleri , kasa tipleri vb. özellikler belirleyici olmaktadır.

 

 Dokunmatik Pos PC Fiyatları

 

 Dokunmatik pos monitörlerin fiyatları; alınacak ürünün markası ve modeli, sahip olduğu özellikler, işletim sistemi, içerisinde bulunan yazılım gibi bir dizi etken tarafından belirlenir. Bu yüzden de dokunmatik pos PC fiyatları hakkında kesin bir rakamdan söz edilmesi olanaksızdır. Dokunmatik pos monitör almadan önce, detaylı bir fiyat araştırması yaparak daha kaliteli ürünleri, uygun fiyata alabilmek mümkün. Bunun için online alışveriş seçeneklerinden yararlanmak ve farklı markaların ürünlerini karşılaştırmak tavsiye edilir. Ancak bu cihazların alınacağı zaman kalite ve fiyat dengesinin de gözetilmesi gerekir. Yalnızca fiyatına göre ürün aramak ya da seçim yapmak, alınacak ürünün sınırlı işleve sahip olması ya da kısa sürede çeşitli arızalar ortaya çıkarması gibi olumsuzluklara neden olabilir.

 

Etiketler: Blog İçerik
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.