En İyi Ön Muhasebe Programları

En İyi Ön Muhasebe Programları

En İyi Ön Muhasebe Programları

 

 Dijitalleşen ve global bir düzeye erişen dünyada artık işletmeler muhasebe işlerinin tamamını kontrol altında tutabiliyor. Bunun için de büyük işletmeler en iyi ön muhasebe programlarını tercih ediyor. Peki, siz kendi işletmeniz için hangi ön muhasebe programlarını kullanabilirsiniz? Ya da ön muhasebe programları hakkında neler biliyorsunuz? Tüm bu sorulara dair en net bilgilendirmeleri bu yazımızda sizlere detaylı şekilde açıklamaya çalıştık.

 

Ön Muhasebe Programı Nedir?

 Gelişen teknolojiyle beraber artık hemen hemen her işletmede ön muhasebe programlarının kullanıldığından bahsedilebilir. Bu doğrultuda da pek çok kişi ön muhasebe programı nedir sorusunun yanıtını arar. Belirtmeliyiz ki faturalandırılmış olan ürünlerin ya da servislerin takibinin tek bir platform üzerinden gerçekleştirilmesini ön muhasebe programları sağlar. Müşterilerin mali detayları ve kayıtlarının tutulması için de tercih edilen bir yazılım modelidir.

 

 Ön muhasebe programının ilk kez 1994 yılında basit içerikleri kapsayacak türden bir kullanımı söz konusudur. Ancak günümüzdeki yeni nesil yazılımların etkisiyle firmalardaki muhasebe ihtiyaçlarının tümünü başarıyla karşılayacak bir opsiyondadır. Tamamen otomasyonlaştırılmış ve standartların da üstünde performans sunan ön muhasebe programları sayesinde iş yerinizdeki tüm maliye işlerini kontrol altında tutabilirsiniz.

Eski Usül Ön Muhasebe

 

Ön Muhasebede Hangi Programlar Kullanılır?

 Bir işletmeye ait faturaların, gelir – gider ve cari hesapların takibi yapılabilmesi için ön muhasebe programına ihtiyaç duyulur. Bazı ön muhasebe programları web tabanlı olabildikleri gibi bazıları da masa üstü olarak çalışma gerçekleştirir. Son dönemlerde ön muhasebe programlarına yöneltilen ilginin artmasıyla da hem ücretli hem de ücretsiz ön muhasebe programlarından söz edilebilir.

 

 Ön muhasebe işlemlerinin gerçekleştirilmesi için gelir gider kontrolünün sağlanabileceği bir modüle ihtiyaç vardır. Ancak işletme sahiplerinin tercihlerine göre modüllerin arttırılabilmesi de mümkündür. Genel olarak ön muhasebede kullanılan programlar şu şekildedir; cari kart modülü, fatura modülü, raporlama sistemi ve taksit takip modülü. Ayrıca çek ve senet takiplerinin de yapılması ön muhasebe amacıyla tercih edilen programlarda mevcut olması gereken niteliklerden biridir.

 

En Çok Kullanılan Ön Muhasebe Programları

 Günümüzde kullanılan pek çok farklı muhasebe programı vardır. Ön muhasebe işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz modülleri kapsayan türden bir program tercih etmeniz önemlidir. Bu doğrultuda ön muhasebe programı olarak en çok tercih edilen bazı programlar ön plana çıkar. Ön muhasebe işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için en çok kullanılan bazı programları sizlere aşağıda belirttik.

  • Datasoft
  • Defter
  • Dynamicube
  • AkınsoftOctoPlus
  • Aymet
  • Asistan
  • Logo
  • Eta

 Ayrıca günümüzde gelişmekte olan bulut tabanlı ön muhasebe programları da mevcuttur. Bu programlar üzerinden e-fatura kesilebiir, ön muhasebe, satış takibi ve gider takibi yapılabilir.Bu programlar diğer kullanılan programlara nazaran daha ekonomik ve daha kullanışlı olmasından dolayı ilerleyen süreçte daha popüler hale gelmesi muhtemeldir.

 

 Belirtmiş olduğumuz programların hepsi bir ön muhasebe programıdır. Hepsinin kendine özgü bir modül skalası ve nitelikleri bulunur. İşletmelerinize en uygun olan ön muhasebe programını tercih ederek dijital platformda işlerinizi kontrol altına alabilmeniz mümkündür. Programların her birinde farklı modüller ve içerikler bulunduğundan, ihtiyacınız olan niteliklere bağlı olarak tercih yapmanız en doğrusudur.

 

 

Ücretsiz Kullanılan Ön Muhasebe Programları

 Piyasada her ne kadar belirli bir ücrete tabii olan ön muhasebe programları olsa da ücretsiz şekilde sunulan programlar da vardır. Ücretsiz olarak kullanılabilen ön muhasebe programları bulunmaktadır. Tamamen ücretsiz bir şekilde indirme işlemi gerçekleştirilerek kullanılabilecek olan bu programlarda herhangi bir kısıtlama da bulunmaz. Aynı zamanda kolay kurulum olanağının olması başlangıç aşamasında olanlar için büyük avantaj oluşturur.

 

Etiketler: blog içerik
Eylül 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.