QR Menü Sayesinde Bir Adım Önde Olun

QR Menü Sayesinde Bir Adım Önde Olun

 QR Menü Sayesinde Bir Adım Önde Olun

 

 Türkiye genelinde de hızlı servis restoranlar, orta düzey restoranlar ve yüksek statüdeki restoranlarda QR menüye geçiş gözlemlenir. Bu bakımdan değerlendirildiğinde QR menü kullanımı ile restoran işletmecilerinin PR ve müşteri potansiyelini arttırmasıyla bir adım öne çıkması mümkün hale geliyor.

 

 QR menü Nedir?

 QR kod bir diğer adıyla karekod hayatımıza ilk olarak 1994 yılında Japon Desno Firması bünyesinde girmiştir. Vikipedi verilerine göre patenti Denso Firmasına ait olan QR kod günümüzde başta Japonya ve Güney Kore olmakla birlikte dünya genelinde ciddi bir kullanım yüzdesine sahiptir. İlk etapta otomotiv sanayisinde kullanılması maksadı ile geliştirilen QR kod şimdilerde çeşitli sektörlerde de kullanılmaya başlanmıştır. QR kod kullanımının yaygın olduğu sektörlerin başında ise restoranlar geliyor. Özellikle de pandeminin ardından QR menüden söz edilmeye başlandı diyebiliriz.

 

 Milliyet Gazetesi’nin yayınladığı dijital haberde yeni normalde menülerin artık QR kod üzerinden bakılacağı bilgisi de yer alıyor. Hijyen Kod’un kurucularından olan Çağrı Çelik de bu konuda QR menü sistemlerine geçiş yapılmasının müşteri memnuniyetini sağladığını belirten isimlerden biridir. Günümüzde 5000’den fazla restoran işletmelerinde de QR menü kullanımını deneyimlemeniz mümkündür. İşletmelere özel olarak oluşturulan QR kod yazılımlarında artık QR menü sürecinden söz edilebilir. Manuel menüden çok daha kullanışlı ve hızlı olan QR menüye müşteriler telefonlarının kameralarından kodu okutarak ulaşım sağlayabilirler.

Qr menü

 

 QR Menü Nasıl Oluşturulur?

 QR menü oluşturulma sürecinde restoran için özel bir yazılım ve karekod verilir. Bu QR kod içeriğinde yer alacak bilgi sistemlerinin belirlenmesinde ise restoran sahibi büyük rol oynar. Restoranda yer alan tüm menü içerikleri ve menü tasarımı da QR menü üzerinden incelenebilecek şekildedir.

 

 Sınırsız ürün veya kategori eklenmesi, fiyat değişiklikleri ya da farklı dil alternatifleri gibi niteliklerle QR menü geliştirilebilir bir özellik sunar. Haber Global yazarlarından biri olan Cihat Aslan’ın QR menü ile ilgili yayınladığı haber içeriğinde QR menüye geçiş yapan işletmelerden Hayvore Restoranı'na yaptığı ziyareti anlatıyor. Haber içeriğinde QR menüler sayesinde işletme sahiplerinin menü maliyetinden tasarruf ettiği ve fiyat değişikliğinin üzerinde duruluyor. Buradan da anlaşılacağı üzere QR menü sistemi hem kolay oluşturulabilir hem de kolay bir şekilde üzerinde değişiklikler yapılabilir bir yazılımdır.

 

 

 QR Menü Okutma Nasıl Yapılır?

 QR menü okutma işlemi için akıllı telefonlarda bir karekod okutma sisteminin olması gereklidir. QR kodun yaygın şekilde kullanılmaya başlanması IOS ve Android telefonlara bu güncellemelerin de getirilmesini sağlamıştır. Ayrıca Google Lens üzerinden de QR menü okutma gerçekleştirilebiliyor. Müşteriler QR kodu telefonlarının kamera kısmını açarak okutabiliyorlar. Bu sayede saniyeler içerisinde mevcut olan restoranın menü içeriğine dijital platformdan erişim sağlanabiliyor. Oldukça basit bir döngüye sahip olan QR menü binlerce büyük ve küçük restoran işletmelerinde tercih edilmeye devam ediyor.

Restoranlar için QR menü

 

 QR Menü Fiyatları

 Qr Menü fiyatlandırmaları 6 Aylık yada 1 yıllık kullanım sözleşmesine dayanan hizmet sözleşmeleri şeklinde sunulmakta olup, çoğu cafe-restoran adisyon programı'nın içerisinde bir modül olarak sunulup entegre edilmektedir. Ayrıca satissistemi.com üzerinden alınan cafe-restoran adisyon sistemleri’nin içeriğinde donanım ürünlerine ek cafe restoran adisyon yazılımı ile entegre QR menü modülü sistem içerisinde ücretsiz olarak sunulmaktadır.

 

 

Etiketler: blog içerik
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.